Cultuuragenda

Boekvoorstelling: 'De meeste mensen deugen'

09/10, UFO UGent

Rutger Bergman is dit jaar wereldberoemd geworden als de Nederlander die graag op de schenen schopt van mensen met macht. Van Davos, waar hij opkwam voor hogere belastingen te midden van de rijkste mensen op aarde, tot Fox News, waar hij talkshowhost Tucker Carlson voor schut zette voor zijn miljoenen trouwe fans, waaronder de president van de Verenigde Staten. In Bergmans nieuwe boek zet hij dit schenen schoppen verder door de spot te drijven met de aloude opvatting dat de meeste mensen slecht zouden zijn. Met historische informatie, een hoop data en veel passie zal hij proberen je geloof in de mensheid te herstellen.

Film Fest Gent

08/10 - 18/10, op verschillende locaties

Finalmente está aquí, het is weer tijd voor Film Fest Gent. Zoals ieder jaar kun je op verschillende locaties genieten van een paar ware parels uit de cinematografie. Het thema dit jaar is de Spaanse cinema, aangezien Spanje over het algemeen gezien wordt als een van de belangrijkste landen voor de cinema. Niet alleen enkele klassieke zwaargewichten zoals Luis Buñuel, Carlos Saura en Victor Erice, maar ook meer moderne regisseurs zoals Pedro Almodóvar behoren tot de trots van de Spaanse filmwereld. Schrik dat je tussen alle films het bos niet meer zult zien? Tijdens het filmfestival snuffelt Schamper door het massale aanbod en staat jullie bij met een hoop recensies en artikels.

Orestes in Mosul

Meerdere data, NTGent

Door een tragische samenloop van omstandigheden is de Oresteia de enige trilogie uit de oudheid die bewaard is gebleven. In deze drie tragedies zien we hoe een familie langzaam aan stukken wordt gereten door overmoed, wraak en machtswellust. Milo Rau steekt het klassieke verhaal over Orestes in een nieuw Irakees jasje. Met een gemengde cast van Belgische en Irakese acteurs worden de Griekse tragedies naar voren gebracht met al te bekende hedendaagse voorbeelden en verwijzingen naar de oorlog in Irak.

Hollywood Nightmares: Scary Symphonic Scores

17/10, Capitole

Een horrorfilm is vaak maar zo goed als zijn muziek. Zo kunnen we ons 'Psycho' niet eens voorstellen zonder de piepende muziek, die te horen is tijdens de wereldberoemde shower scene. Tijdens dit concert komt die magische, opwindende muziek even op de voorgrond. Een orkest speelt een selectie van een paar van de bekendste horrorfilms uit de cinematografie, terwijl op de achtergrond de bijhorende fragmenten getoond worden.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen