Kort

Ik was op zoek naar evidentie, een antwoord op een simpele vraag. Daar had ik niet erg veel voor nodig, en Google helpt maar al te graag. Wat toen nog kuis leek, zonder meer, vertaalde zich snel in hersenzeer. Ik kwam terecht in de verhalen, van menig flat earth conformisten. Voor ik goed en wel besefte dat ze mijn tijd vooral verkwistten. De aap kwam uit de mouw, de magie was er af. Ylusiona doet het beter, hun show wordt allesbehalve laf. (Magic Show Ylusiona, 9/5).

Als de aarde plat was, dan was Spiderman de eerste, die 'de onderkant' kon zien. Dan zouden regenbogen plat zijn, en nog mooier zijn misschien. Dan zou bij elke overstroming water druppen langs de rand. En was niet alleen België, maar iedereen in shocktoestand; 
Dan zou de wetenschap zich buigen over naderend gevaar. Want met zo'n platte schijf als wereld, donder je naar beneden par hasard. Je zou wel gek zijn om te zwemmen, laat staan met kajak op een meer. Blijf weg van ESN goes kayaking, want eens je valt is het 'weg sfeer'. (ESN Gent goes kayaking, 11/5).

Als de aarde plat was, zou de zon nooit ondergaan. Dan zouden vuurvliegjes zwart zijn en zou sneeuw zelfs niet bestaan. Dan zou het altijd licht en heet zijn, ook in de herfst welteverstaan. Dan zou kunstnacht, kunstdag worden en wist niemand van de maan. Dus nu de kunstnacht naar de Krook komt, rep je om ter snelst naar daar. Het zal daar weldra gaan beginnen en dit maar ene nacht in 't jaar. (Kunstnacht in de Krook, 12/5).

Als de aarde plat was, werkte gravitatie andersom. Dan zoog het centrum alle wezens, het leven zoals het is: in een kom. Dan was het altijd warm, altijd zon. Onze kans al helemaal mislopen voor een plekje op het picknick-gazon. (International student picnic, 4/5)

Als de aarde plat was, was voorbij de horizon geen praal. Alleen maar duisternis bij Hades, de onderwereldse vandaal. Daar zou je zuipen als een ketter, ad fundums uit de heilige graal. Bierstriken is slechts voor de besten en dus allerminst banaal. (Beerpong toernooi Chemica, 29/4).

 

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen