Cultuuragenda

Allemaal mensen, onderweg naar beter (Vredeshuis, maart)

Fotograaf Mies Cosemans legt als onderdeel van de gelijknamige 11.11.11-campagne het schrijnende verhaal van migranten vast in emotionele portretten. Een uitgelezen kans om in de huid van de ander te kruipen en te begrijpen waarom iemand huis en haard zou achterlaten. Pas op voor Vlaams Belangers die aan de ingang met modder aan het gooien zijn.

 

Moeilijke dingen makkelijk uitgelegd (De Krook, 7 maart)

Je vrienden zijn vrolijk aan het palaveren over iets en jij knikt en lacht op - hopelijk - de juiste momenten, omdat je geen flauw benul hebt waarover ze het hebben. Klinkt bekend? Niet meer nadat je de lezing Moeilijke dingen makkelijk uitgelegd gevolgd hebt. Verschillende experts delen hun kennis maar al te graag met het publiek en maken van jou een echte slimmerik. Gelieve achteraf niet te vervallen in betweterij.

 

Zondagslezing: misdaad en media (STAM, 10 maart)

Zondagen zijn er om niets te doen, los te gaan met cava tijdens de brunch of je bezig te houden met intellectueel meer stimulerende activiteiten zoals, ik zeg maar wat, naar een lezing gaan. Op 10 maart vertellen Faroek Özgünes, misdaadjournalist, en Geert Cheyns, parketmagistraat, over hun visie op de dubbelzinnige relatie tussen media en justitie. Deze lezing maakt deel uit van de expo Het museum van de misdaad die tot 30 april gaande is in het STAM. Bijna hetzelfde als krimi’s bingen.

 

Ciné Privé (CAMPUS, Nieuw Gent, 14-17 maart)

Ciné Privé biedt ons een welkom alternatief voor de oneindige reeks superheldenfilms waar Kinepolis ons mee dood gooit. Ben je op zoek naar poëtische kortfilms of adembenemende animatie, dan ben je bij dit reizende filmfestival aan het juiste adres. Als je toevallig die uitzondering bent die niet van films houdt, kan je je ook vermaken met dansvoorstellingen, theateropvoeringen en het engelengezang van een kinderkoor. Alles in samenwerking met jong, en vaak lokaal, talent.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen