Boob Physics

Maar dan 'echte'

Niet elke wetenschapper houdt zich bezig met proefbuizen, deeltjesversnellers of lasers. Dr. Schamperstein kiest voor een theoretische aanpak en baant zich een weg door formules, berekeningen en kennis om zijn licht te schijnen over een prangende maar absurde vraag.

Menig heilig huisje werd reeds omgegooid door de grootse heren van de wetenschap. Zo waagde Darwin het om ons gezamenlijk een stelletje apen te noemen en stelde Copernicus zelfs dat we niet the centre of the universe zijn. Langzaamaan zal ieder taboe sneuvelen tegenover onze steeds expanderende vooruitgang. Alhoewel, recent lijkt het erop dat de wetenschap eindelijk een waardige tegenstander gevonden heeft. Nee, deze keer geen georganiseerde religie of een totalitair politiek regime, maar een stel licht perverse tekenfilms uit Japan.

Japanners gooien bij één onderwerp consequent alle natuurwetten uit het raam: borsten

Dat een tekenfilm zich niet houdt aan de regels van de fysica klinkt waarschijnlijk vanzelfsprekend. De meeste kijkers weten nu ook wel dat de vier elementen uit Avatar ver verwijderd zijn van de 118 huidig ontdekte elementen in onze eigen wereld. Maar de tabel van Mendeljev is nog de minste van onze zorgen. Iedereen die al eens naar anime gekeken heeft weet namelijk dat de Japanners bij één onderwerp consequent alle natuurwetten uit het raam gooien: borsten. Niet alleen nemen die borsten bovenmenselijke proporties aan, maar ook schudden die in het rond bij het lichtste stootje wind. Tijd voor een lesje boob physics.

Size Matters

Borst vooruit

Een eerste onrealistisch aspect zijn de gigantische proporties die de animeborsten kunnen aannemen. De gemiddelde vrouw in België heeft een C-cup en de gemiddelde Japanse vrouw, waar onze animeheldinnen ook toe zouden behoren, hebben gemiddeld zelfs een A-cup. Als je dat vergelijkt met de animeborsten, die over het algemeen een I-cup of hoger beslaan, is het al rap duidelijk dat er hier iets niet helemaal pluis zit.

Animeborsten beslaan over het algemeen een I-cup of hoger

De meeste wetenschappers werken echter niet met 'cups' als maateenheid voor borsten, aangezien je hieruit vrij weinig over de borsten in kwestie kunt afleiden. Niet alleen is er geen enkele universele methode om een cupmaat te berekenen, maar ook is dit nooit meer dan een ruime benadering van de grootte van de borst. Nuttiger, zeker in de context van beweging, is het gewicht van de borsten te bekijken. Dat gewicht ligt voor de gemiddelde Belgische vrouw tussen de 600 en 800 gram. Een exact gewicht is moeilijk te plakken op de borsten van onze animeheldinnen, maar als we ervan uitgaan dat hun borsten een normale structuur hebben, zouden die vrouwen toch al eens makkelijk bijna vier kilo met zich mee kunnen sleuren. Rugpijn gegarandeerd.

*Jiggles*

Het meest onrealistische zijn de bewegingen van de borsten. Bij jonge vrouwen, zoals de meeste animevrouwen, maken borsten vooral verticale bewegingen. Borsten zijn namelijk het deel van het vrouwelijk lichaam waar de zwaartekracht het meeste op inspeelt. Niet zo gek als je erbij stilstaat dat borsten in feite niet meer zijn dan twee zakken vet die nogal ongemakkelijk aan je lichaam hangen. Borsten kunnen ook horizontale bewegingen maken, zoals we de animeborsten voortdurend zien doen, maar dat gebeurt enkel bij grote kracht of bij oudere borsten, die minder elastisch zijn.

De animeborst wordt naar alle waarschijnlijkheid niet eens ondersteund door een beha

Verder is het ook belangrijk de interne structuur van borsten er even bij te nemen. Borsten bestaan over het algemeen vooral uit vetweefsel en klierweefsel, al is de verdeling van dit weefsel niet altijd gelijk. Borsten met meer vetweefsel hebben over het algemeen een rondere en zachtere vorm en zijn veel zwaarder, borsten met meer klierweefsel zijn steviger en lichter. De animeborsten, die wel eens met ballonnen worden vergeleken, hebben duidelijk een belachelijk groot vetweefsel. En dat brengt ons dan ook bij de erg pijnlijke conclusie van ons onderzoek. De animeborst is niet alleen uitermate groot, maar ook buitenproportioneel zwaar en wordt naar alle waarschijnlijkheid niet eens ondersteund door een beha. Als ze haar ligamenten niet breekt tegen haar 20ste, vermoed ik dat de gemiddelde animeheldin een reuma van jewelste zal ontwikkelen.

0
Gemiddeld: 2 (1 stem)

Reactie toevoegen