Cultuuragenda

TumultinGent 6

2 mei 2018, De Krook

FESTIVAL - Na vorige passages in onder meer het Design Museum en zwembad Van Eyck strijkt het kunstenfestival van Urgent.fm voor zijn zesde editie neer in de Krook. Deze keer wordt de programmatie uit handen gegeven aan 40 Gentse cultuurhuizen en collectieven. Zij stellen er hun kunstenaars van morgen voor. Zo wordt de derde verdieping gekaapt door vier kunstenaars die de hele dag via een estafette-systeem aan hetzelfde werk bezig zijn, elk vanuit hun eigen praktijk. Verwacht je aan kunst in alle mogelijke vormen, in alle hoeken van de stadsbibliotheek.

Sylvie Kreusch (Democrazy)

7 mei 2018, Minard

CONCERT - Kreusch ken je waarschijnlijk als frontvrouw van Soldier’s Heart, dat het eind 2016 voor bekeken hield. Naast haar passage bij Warhaus, de band van haar geliefde Maarten Devoldere, is ze ook al een tijdje in de weer met een soloalbum. Haar mysterieuze, voodoo-achtige single ‘Seedy tricks’ lichtte al een tipje van de sluier en werd met veel enthousiasme onthaald. Nieuwsgierig om haar eens alleen aan het werk te zien in de fijne setting van de Minard? Tickets zijn verkrijgbaar via Democrazy.

1 jaar Bar Wilson: de zondagsessie

6 mei 2018, Bar Wilson

FEEST - De eerste verjaardag van Bar Wilson staat voor de deur. De bar is intussen niet meer weg te denken uit de Gentse scene en overstelpte de Gentenaar al met een heel aantal niet te missen evenementen. Om zijn eenjarige bestaan te vieren nodigt het oude leescafé een aantal residents en special guests uit voor een zondagse sessie. Al vanaf de namiddag kan je er genieten van de beats van onder meer Felix Claus, Asa Moto en Natv:Men. Omdat niet elke zondag een rustdag moet zijn.

EXPO Nestor: Oost-Europa in Gent

10 t.e.m. 13 mei 2018, Carrington Gallery

EXPO - Politiek in Oost-Europa, wat weten we er eigenlijk over? De verhalenmakers van The Caravan’s Journal trokken er drie jaar rond. Om dit onderbelichte deel van Europa naar een groter publiek te brengen, proberen ze de politiek in de regio aan de hand van die verhalen, feiten en beelden een menselijk gezicht te geven. Ze gieten de kunst, vertellingen en fotojournalistiek die uit hun reis voortkwamen in een expo die je van 10 tot en met 13 mei kan gaan bewonderen in Carrington Gallery.

Nog geen stemmen
cover: 

Reactie toevoegen