'Unief Krediet' vanaf 2018

Onze grootste zorg is eindelijk verleden tijd: voortaan is er overal wifi. Kwatongen zijn er echter ook in tijden van voorspoed, en dat is nu niet anders. Het bestuur is nog aan het zwoegen om ‘WiFi Overal’ uit de grond te stampen, en langs alle kanten klinkt er reeds kritiek: niet alleen op de kostprijs (naar schatting een luttele 14 miljoen euro), maar ook op totaal ongerelateerde zaken, zoals de werking van Minerva en dat soort banaliteiten. 

Maar naar de studenten wordt geluisterd, zelfs wanneer ze onnoemelijk veel klagen. Op aanraden van een Chinese denktank zijn onze IT’ers momenteel druk bezig met het ontwepen van een nieuwe app voor de UGent, die begin volgend jaar geïntroduceerd zal worden: Nirvana.

Dan zullen geen vier sites, maar slechts één gecentraliseerde app al je favoriete sites met elkaar verbinden. En daar blijft het niet bij: je zal ook je sociale media en bankaccount aan Nirvana kunnen verbinden, zodat heel je studentenleven via je gsm kan worden geregeld.  

Veder zal de kostprijs van het internet flink naar beneden gaan. Het spreekt voor zich dat zij die meer zullen bijdragen, ook meer zullen krijgen. Nirvana zal met andere woorden bijhouden welke studenten zich écht inzetten voor hun universiteit en aan de hand daarvan een ‘Unief Krediet’ opstellen, dat ze in de studentenresto’s kunnen uitgeven en dat de snelheid van hun internet zal verhogen. Eindelijk een systeem dat voor iedereen werkt!

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen