Cultuuragenda

#DAAROMLEESIK

8/12 en 9/12, De Krook

LEESFESTIVAL - Op vrijdag 8 en zaterdag 9 december wakkert De Krook de goesting om te lezen aan met hun festival #Daaromleesik. Dit doen ze op vrijdag onder meer met een debat tussen studenten literatuurwetenschappen en organisatoren van literaire evenementen. De dag erop begint met een literair concert, waarna een vrij podium volgt. Doorlopend op zaterdag komen enkele UGent wetenschappers langs bij Klara-presentatrice Lies Steppe. De tweedaagse wordt afgesloten met Herman Brusselmans die Anemone Valcke enkele boeken aanraadt met daarbij de passende soundtracks, cocktails en hapjes.

Pavlove

13/12, Trefpunt Concertzaal

CONCERT - Na een uitverkochte relaeseshow in café Charlatan en optredens in de Vooruit en Trix, strijkt de psychedelische popband Pavlove uit Gent neer in Trefpunt. Eind 2016 brachten ze hun eerste single en EP uit, waarna ze werden geselecteerd voor de De Nieuwe Lichting 2017. De bezetting van de groep met zowel vrouwen als mannen zorgt voor een zeer aangename afwisseling van zang. Ideaal voor zij die houden van een avond vol zweverige noten en smachtende stemmen. Bovendien is het ook nog eens heerlijk goedkoop!

Literair Reservaat

14/12, NEST

EVENEMENT - Tijdschrift Kluger Hans vond dat het tijd was voor een feest van het woord. Met dit idee palmen ze op donderdag 14 december NEST in met hun Literair Reservaat. Gedurende de hele avond kan je er terecht voor een literair salon vol samenkomst en debat tussen schrijvers en lezers. Hierbij zal vooral gefocust worden op de kennismaking tussen opkomend en onbekend talent met uitgevers, recensenten, lezers en liefhebbers. Voor de eerste editie van dit in de toekomst jaarlijks terugkerende evenement kozen ze het thema ‘De toekomst van het woord – het woord van de toekomst’.

Festival van de Gelijkheid

14/12 t.e.m. 16/12, Verschillende locaties

FESTIVAL - Voor het vijfde jaar op rij organiseert Curieus vzw een driedaags festival waarin ze streven naar gelijkheid, diversiteit en verbondenheid. Dit aan de hand van een zeer gevuld programma met onder andere panelgesprekken, documentaires en festivalbabbels. Het startschot wordt woensdagavond 13 december gegeven in de Vooruit met een openingsdebat en theateroptreden. Onder meer Bart Eeckhout, Coely en Dirk De Wachter maken deel uit van de zeer diverse en erg aantrekkelijke groep bekende gasten die langskomt.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen