Cultuuragenda

CAMPO, Boris Van Severen & Jonas Vermeulen - The only way is UP
24-26/05, CAMPO


Theater- In 'The only way is UPkomen vier hoofdpersonages aan het woord op verschillende sleutelmomenten in hun leven: als kind, puber, jongvolwassene, dertiger, veertiger en vijftiger. Dit alles begeleid door hun zelfgeschreven soundtrack, gebracht door twee dj-booths die live muziek én (neon-)quotes tegen elkaar op samplen. Een elektro-opera, zo u wil. Hun inspiratie halen ze onder meer bij 'The Up Serie's (BBC). Boris en Jonas zoeken het antwoord op vragen omtrent ouder worden. Hoezeer verandert je houding tegenover bepaalde thema’s naarmate je ouder wordt? In hoeverre is de manier waarop je in het leven staat al van jongs af aan bepaald? Ze zoeken het uit in een voorstelling over alledaagse dingen, in een surreëel universum dat alles wegheeft van een langgerekte lsd-trip. Joepie, drugs!
 

WAAS- Vagabundos - Libido - Album Release Party
27/05, WAAS


Concert - Deze multiculturele band bestaat uit Adam Wilson (zang), Chilli Bundo (gitaar), Saulo Soneghet (gitaar), Woodie Two-Dread Bundo (bas), Simon Zweers (drum) en Luna Boone (saxofoon). Na het succes van hun eerste EP 'Never Beg A Beggar' , die ze uitbrachten in 2015, zijn ze niet meer te stoppen. Met een tour in UK en Brazilië achter de rug, komen ze bij WAAS de release van hun eerste cd vieren. Vagabundos brengt een mengeling van funk, reggae, ska, latin jazz en rock, van psychodelic moods tot energieke dansmuziek. Het wordt geweldig, maar je moet wel tegen een zweetluchtje kunnen. En nog andere luchtjes. En ontblote bovenlijven. En meer.

 

KASK DRAMA- EiEiEi
29-31/05, Eskimo fabriek


Theater- Naomi van der Horst (studente Drama aan Kask) speelt een solo. Hierin traint ze zichzelf in lossnijden en opnieuw beginnen, zonder gevolgen. Het liefst zou ze alles vergeten en niet weten dat ze vergetende is. Toch belandt ze steeds terug in de zee. Waarop ze dan in die zee in dialoog gaat met een vis. Blub. Klinkt allemaal wat absurd, en dat zal het ook wel wat zijn.  Er zal wel niet echt een dialoog zijn met een vis. Of misschien wel. Ik krijg alvast het bevreemdende gevoel dat ik dat heel graag zou zien. Blub.

 

Giraf- Unicorn Stable
31/05, Giraf Vlasmarkt


Concert- Je hebt net een examen gemaakt en zoekt een plaats waar je ofwel het vermoedelijk goede resultaat kan vieren ofwel je verdriet vqn je buis en kortere vakantie kan wegdrinken. In beide gevallen kan je op 31 mei terecht in de Giraf. De vijfkoppige band Unicorn Stable verwelkomt je met hun blues-, sixties-, seventies- en rock steady-covers met open armen. Het is gratis dus je kan je weekbudget, dat je hebt opgespaard door enkel lasagnes van een euro te eten tijdens de examenperiode, volledig omzetten in gerstenat. Spoel al de emoties maar door. Studeren suckt. Daarna ben je toch ook maar werkloos. Santé.

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen