Cultuuragenda

Festival van de Gelijkheid

1, 2 en 3 december

Festival – Het Festival van de Gelijkheid op 1, 2 en 3 december organiseert een hele resem activiteiten die allemaal gelijkheid steunen. Er zijn concerten, theaterstukken, maar ook debatten en lezingen. Verschillende bekende koppen komen er spreken over hun ervaring met gelijkheid en de wereld. Zo kan je horen wat Eva Daeleman te zeggen heeft en komt Kristel Verbeke (OMG, de zwarte van de échte K3) praten over hoe zij streeft naar gelijke kansen voor elk kind.  Je kan je online gratis inschrijven voor de lezingen of tickets kopen voor de concerten. Check het volledige programma op www.festivalgelijkheid.be.

Modern Art

24 november

Concert - Op donderdag 24 november organiseert Trefpunt vzw opnieuw een concert in de reeks ‘De Nieuwelingen’. De groep die deze editie aan de beurt is, heet Modern Art en brengt een meerstemmige variant van poprock. De vijfkoppige band komt uit Gent en speelde de laatste maanden al op Boomtown, Crammerock en Dranouter aan Zee. Nóg een te ontdekken talent dat het tot de finale van ‘De Nieuwe Lichting 2016’ schopte. Het concert is volledig gratis. De uitgelezen kans om een beginnende band te ontdekken!  

De Gouden Draak

21, 22, 23, 24 november, Minard Schouwburg

Theater – Het Antwerps theatergezelschap De Roovers pakt met haar theaterstuk ‘De Gouden Draak’ een zeer actueel thema aan. De groep met onder andere Luc Nuyens brengt een stuk over zes mensen zonder papieren die samen proberen te overleven in de keuken van het Chinese restaurant ‘De Gouden Draak’ in een Europese grootstad. Het stuk toont hoe mensen met een verschillende achtergrond in tijden van nood op elkaar kunnen rekenen. ‘De Gouden Draak’ speelt vier opeenvolgende dagen in de Minard Schouwburg in Gent. Op 21, 22, 23 en 24 november kan je, telkens om 20 uur genieten van dit unieke stuk.

Katarina Serulus

22 november, Designmuseum

Lezing – Heb je een zwak voor design en wil je een kenner aan het woord horen? Dan is Katarina Serulus jouw vrouw! Op dinsdag 22 november geeft Serulus een lezing in het Designmuseum in Gent. Daar zal ze haar inzichten over Belgisch design en meer specifiek over het Design Centre in Brussel uit de doeken doen. Het zal onder meer gaan over de designers, maar ook over de ambachtslui die alles praktisch mogelijk maken. De lezing kost vijf euro, maar voor studenten is ze helemaal gratis! Inschrijven is verplicht. Vanaf 18u kan je gratis het Designmuseum bezoeken en aansluitend begint de lezing.

0
Gemiddeld: 1 (1 stem)

Reactie toevoegen