Uitslag verkiezingen betekent ramp voor alle 35 vicerectoren

Ook na zeven stemrondes heeft de Universiteit Gent geen nieuwe rector. Met zestig procent van de stemmen behaalde het team van Rik Van De Walle en Mieke Van Herreweghe de vereiste tweederde meerderheid niet. Een mokerslag voor de vele vicerectoren: “Daar gaat onze fuif in Het Pand met al de vices.”

Na de eerste stemcyclus rookten Van De Walle en Van Herreweghe de vredespijp met hun uitdagers, Guido Van Huylenbroeck en Sarah De Saeger. In de tweede cyclus zouden de twee duo's samen naar de kiezer stappen. Officieel werd dan nog gestemd voor het duo Van de Walle-Van Herreweghe, maar na de verkiezing zou het team uitgebreid worden met verschillende vicerectoren.

Niet alleen De Saeger en Van Huylenbroeck, maar ook Herwig Reynaert en Isabel Van Driessche zouden vicerector worden. Na enkele dagen kwam daar ook voormalig rector Anne De Paepe bij. Ook Mark Peeters, de creatieve denker met unibrow en bermuda, mocht aanschuiven. Siegfried Bracke en Koen Kennis zijn in dit soort zaken sowieso certitudes, en ook Tom Balthazar kreeg een zeteltje aangeboden. De viceteller stond op 35, maar de deur bleef open. Het team leek zegezeker.

Levensstandaard

“Zonde”, klinkt het na de verkiezingsnederlaag bij 32e vicerector Urbanus. “Het was zo gezellig geweest. We hadden al een barbecue gepland en een fuif in Het Pand met alle vices. We moesten het studiegeld hoogstens met 110 euro verhogen per vicerector. Vanuit de Vlaamse regering komt daar toch geen commentaar meer op.” Ook 28e vicerector Peter Evrard, de winnaar van Idool 2003, is teleurgesteld. "Dit was de ideale manier om mijn carrière te herlanceren. Mijn wekelijks optreden in het UFO lag al vast op vrijdagochtend. Ik zou daarnaast de eerste vicerector ooit geweest zijn met een geitensik. Toch een beetje geschiedenis."

"We moesten het studiegeld hoogstens met 110 euro per vicerector verhogen. Zonde."

“Het ergste van al is dat ik al enkele vrienden had uitgenodigd om ook vicerector te worden”, zucht Rik Torfs, die als twaalfde een zitje aangeboden gekregen had. “Het was misschien te mooi om waar te zijn.” “Nu binnen de politiek een nieuwe cultuur ingezet is, worden de luxepostjes schaarser”, verwacht ook Siegfried Bracke. “Dat is allemaal goed en wel voor het geloof in democratische instellingen, maar wanneer wordt er nog eens aan ons gedacht? Wij zijn gewend aan een zekere levensstandaard. Aan de blancostemmers één boodschap: proficiat. Bende egoïsten.”

0
Gemiddeld: 5 (2 stemmen)

Reactie toevoegen