UGent neemt afscheid van prof. Gino Schallenbergh

“Yaum al-asl, yaum al-basl” zegt men in het Arabisch. Een dag van honing, een dag van ui. Donderdag 14 december 2017 was een dag van ui voor het vakgebied Arabistiek en Islamkunde in Leuven en Gent. Donderdag werd het er stil bij het plotse verlies van professor Gino Schallenbergh.

Gino Schallenbergh

Schallenbergh overleed donderdag na een korte periode van ziekte. Studenten aan de vakgroep Arabistiek en Islamkunde van de Universiteit Gent reageren teneergeslagen.

Studente Hélène Vanooteghem: "Professor Schallenbergh was een belichaming van het vakgebied aan de KU Leuven, en een even deskundig en toegewijd gastprofessor aan de UGent. De enorme inzet, passie en toegankelijkheid straalde van hem af. Na een korte periode van ziekte hebben we helaas afscheid moeten nemen van deze intellectuele professor en hartelijk man: op weg naar het eeuwige paradijs. Een enorme shukran jazilan - hartelijk bedankt - van uw studenten en collega’s aan de UGent voor al uw wijsheden, kennis en meerwaarde aan het vakgebied, waar u met grote betekenis aan bijdroeg. U zult worden gemist."

In 2014 spraken we met prof. Schallenbergh over IS. Ons interview van toen kunt u hier opnieuw lezen.

0
Gemiddeld: 4 (1 stem)

Reacties

Bericht: 
Oprecht medeleven bij het afscheid van professor Schallenbergh. Na een ongewoon boeiende cursus over de Arabische Lente hoopten we om nog meer van hem te kunnen leren. Hij zal zeker gemist worden door velen. Vriendelijke groet. Bernard en Lut Mattelaer

Reactie toevoegen