“Naar zijn lactosevrije pistache-ijs kan hij fluiten”

Relaties tussen Rusland en de Verenigde Staten onder vriespunt

In de nasleep van de vermeende beïnvloeding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen door Russische hackers, worden alle mogelijke sancties uit de kast gehaald. Nadat beide partijen eerder al dreigden om elkaars diplomaten het land uit te zetten, haalt Poetin nu ook zijn ultieme straf boven: Obama mag niet meer naar zijn verjaardagsfeestje komen.

“Jammer,” meent de Russische president, “want ons moeke gaat pannenkoeken bakken.” De persverantwoordelijke van het Kremlin liet ook nog weten dat Vladimirs nieuwe beste vriend Donald nu naast hem zal zitten aan de keukentafel. Na de pannenkoeken gaan ze met z’n allen cowboys en indianen spelen.

Betere tijden

President Obama liet via de woordvoerder van het Witte Huis, Josh Earnest, al weten dat hij Poetins beslissing ten zeerste betreurt. Daarnaast verwees Earnest vanmorgen tijdens een persconferentie naar Obama’s vorige verjaardagsfeestje: “Er was een mobiele kinderboerderij, en het was plezant, maar er stond tot gisteren dus nog steeds een halfvolle doos lactosevrije pistache-ijs in de diepvriezer van het Witte Huis. Los van het feit dat die rommel niet te vreten is, stond Poetin er vorig jaar op dat hij dat van zijn moeke altijd rechtstreeks uit de doos mocht lepelen.”

"Het Russische volk moet er maar mee leren leven dat haar grote leider af en toe een zopscheetje laat"

Toen de Russische president plots genoeg had, schreef hij naar verluidt dan maar met alcoholstift zijn naam op de pot. “Nee nee, dat is voor de volgende keer hé”, zei hij nog, toen Michelle Obama hem de roomijs nog wou meegeven voor hij vertrok. “Vladimir is wel nog welkom op mijn feestje deze zomer,” zei Obama zelf nog kort over de kwestie, “maar naar zijn lactosevrije pistache-ijs kan hij fluiten, die heb ik gisterenavond hoogstpersoonlijk in de presidentiële vuilbak gekeild. Het Russische volk moet er maar mee leren leven dat haar grote leider af en toe een zopscheetje laat.”

 

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen