Het dagboek van een Therminalstudent

Het leven zoals het is: Blok@Therminal

Het leven van blokkende studenten is altijd fascinerend gebleken: sleep, eat, repeat. Al is er bij sommige studenten ook een variant van deze cycli te herkennen waarin 'study' voorkomt. Een nieuw gevonden dagboekfragment doet uitschijnen dat het dagelijkse leven van een student niet al te veel verschilt met dat van een holbewoner.

7u30: de wekker gaat, die godverdomse wekker. “En dat allemaal voor een studieplek, ik draai me nog even om.”

7u35: beseft dat hij zich ingeschreven heeft en slingert de wekker bijna het raam uit. “Nu kruip ik best wel m'n bed uit”, maar blijft liggen.

7u38: “Welke dag is het vandaag? Zondag. Shit, de Brug is niet open, ik zal straks nog bij de Delhaize moeten passeren om enkele croissants en yoghurt met graantjes.”

7u40: kruipt effectief uit bed en trekt zijn bestaan en de komende examens in twijfel.

“Dit is echt kamperen op een slechte camping”

7u55: klaar met douchen en kleren aan. “Mag een mens nu eens niet op zijn gemak wakker worden op een degelijk uur?”

8u05: beseft dat het regent en trekt nu de samenleving in twijfel. “Waarom worden regenjassen en -broeken niet sociaal aanvaard?” (Hij merkt niet op dat hij zelf een deel uitmaakt van die samenleving)

8u07: vertrekt met de fiets en is zijn fietslichten vergeten. “Een deftige plaats is belangrijker dan mijn verkeersveiligheid”, en fietst onverminderd door.

8u11: grote vreugde wanneer hij twee andere vermoedelijk Therminalblokkers inhaalt. “Straks sta ik lekker voor jullie in de rij!”

8u15: komt aan. “Shit er staat hier al veel volk. Wie zijn ze, wat bezielt hen?” Ondertussen zwaait er een vriend enkele meters verder in de rij en hij haalt op die manier tien minuten in op zes meter.

8u16: hoewel de vrienden al enkele weken niets anders doen dan blokken hebben ze op miraculeuze wijze nog genoeg gespreksstof om het kwartier vol te maken. En dat op een ontiegelijk vroeg uur.

Ondertussen zwaait er een vriend enkele meters verder in de rij en hij haalt op die manier tien minuten in op zes meter.

8u24: de volledige rij trekt als een accordeon samen. “Ej muttens, waarom nu al? Het is nog zes minuten”, denkt hij met de rugzak van de persoon voor hem in zijn aangezicht geduwd.

8u30: de deur gaat open en de kudde wordt trechtervormig samengeperst. “Godver die steekt mij hier nu schaamteloos voorbij, de kutzak. Slechte opvoeding gekregen?” (vergeet ondertussen dat hij diezelfde persoon een kwartier eerder zelf had voorgestoken)

8u32: treft ‘zijn’ plaats bezet aan. “Motherfucker, heeft iedereen hier dan een slechte opvoeding gekregen? Morgen kom ik vroeger”. Neemt dan maar een andere plaats in (zonder op te merken dat dit iemand anders' vaste plaats zou kunnen zijn).

8u34: Stoelendans. Op haar favoriete rode stoel, zo de stevige variant, zit al iemand. Hij ziet ze haar tas propvol met zware boeken op een tafel smijten en ze gaat haastig op zoek naar nog zo’n rode stoel.

8u39: gaat om koffie. “Waarom staat er hier dan ook altijd zo’n lange rij? Sinds wanneer drinkt iedereen hier koffie? Bende hipsters!”

9u10: ondergaat bovenstaand proces voor het vullen van zijn flesje. "Lap, weer ernaast." En na wat geklungel stroomt het water dan toch in het flesje.

9u15: begint eindelijk met studeren. “Ik heb er echt geen zin in”.

9u54: toch nog een kop koffie. De koffieresten verzamelen zich nu toch al enkele dagen op de bodem van zijn tas. Teleurgesteld stelt hij vast dat er geen stromend water meer is aan de gootsteen. Overtuigd dat zijn kop toch uitgespoeld moet worden trekt hij naar lavabo waarlangs de natte stukken wc-papier zich al beginnen ophopen, “Dit is echt kamperen op een slechte camping.”

ziet de ironie van de naam ‘Therminal’ in. “Waarom in godsnaam is het hier kouder dan buiten? Is dat hier vroeger niet gebouwd om de omliggende UGent gebouwen te verwarmen?”

11u10: gaat naar het toilet. “Precies of met elke week is er een extra toilet defect. Op dit tempo zitten we halverwege de examens zonder toiletten.” In het weekend wordt er niet gekuist, “De wc’s op Werchter zijn properder”.

12u: gaat naar de Brug met vrienden. “Waarom is er hier ook zo veel volk? Ga allemaal eens op een ander moment eten.” (Beseft niet dat hij zelf deel is van de lange rij)

12u15: het obligatoir gesprek over de karige hoeveelheid spaghettisaus en de spaghetti zelf overleefd. “Dat eten trekt hier eigenlijk op geen kloten hé.”

13u: het blokken herbegint. “Zat ik maar aan Partyvelde, ah nee, wacht, die hebben geen toekomst.”

13u05: ziet de ironie van de naam ‘Therminal’ in. “Waarom in Godsnaam is het hier kouder dan buiten? Is dat hier vroeger niet gebouwd om de omliggende UGent gebouwen te verwarmen? Het enigste positieve hieraan is dat ik al geconditioneerd ben voor de temperatuur op skivakantie tijdens de lesvrije week”

14u: het blokken lukt niet. “Ik blijf vanavond wel wat langer”

14u30: gaat naar het toilet deel twee. “Fuck die twee wc’s beginnen nu ook nog eens serieus te ruften.”

15u30: de studiezalen stromen leeg. Verdacht leeg. "Moest het brandalarm afgaan zou er ongetwijfeld meer volk blijven zitten." De homo studenticus heeft een vermoeden dat een slechte geur, die hem zal doen herinneren aan die overdosis Vodka Red Bull, de plotse trektocht naar buiten zal bevestigen.

15u38: zijn vermoeden was fout. Niet de Red Bull Wings, maar de Nalu girls staan kennelijk buiten. Bevoorraad met 2 of 3 Nalu’s naast de cursus gaan zijn buren weer aan de slag. “Die Coca-Cola automaten zijn waarschijnlijk nog steeds niet bijgevuld …”. (Hij merkt niet op dat hij dit keer geen deel uitmaakt van de grote massa)

16u: wilt frisse lucht en komt tussen de rokers terecht. “Daar gaat onze gezondheidszorg in rook op.”

18u50: studenten maken zich klaar voor de wekelijkse inschrijvingen. “Gasten, allemaal klaar? Gerrie sowieso niet hé, waar zit die nu weer?”

18u56: Gerrie is terecht. “Zijt ge zot, de inschrijvingen missen is nog erger dan je examen missen.”

“Zijt ge zot, de inschrijvingen missen is nog erger dan je examen missen”

18u59: de volledige Therminal zit met okselzweet voor hun PC. “Als die site straks moeilijk doet dan drink ik me vanavond helemaal lam.”

19u: de website blokkeert: “@#*$%^&”

19u01: Gerrie zegt dat hij zich voor de volledige week ingeschreven heeft terwijl uw site nog aan het laden is. “Fuck jullie allemaal de moeder.”

19u02: vervloekt het volledige reservatiesysteem en begint aan een rede waarom Marx gelijk had. “De accumulatie van kapitaal is evenredig met de accumulatie van ellende”.

19u30: de volledige podiumzaal wordt ingenomen door het pizza-etende gepeupel. “Vijf euro voor pizza is gewoon echt meer waar voor z’n geld van eender wat in de Brug.”

20u: maakt goede voornemens. "Vandaag niet goed kunnen blokken, ik blijf zeker nog tot middernacht."

20u37: gedachten dwalen af naar het sektarische leven in de Therminal en gaat zijn pasta halen in de gemeenschappelijke frigo. "Dju, mijn pasta!?" Schudt zijn hoofd, hoe kon hij vergeten dat de dictatuur elke zondagavond de frigo leeg maakt? Op schimmel na dan. 

22u: keert zijn kar. "Fuck ik ben moe, vocht uit anus, de leute allemaal en tot morgen!"

0
Gemiddeld: 3.7 (3 stemmen)

Reacties

Bericht: 
"7u38: “Welke dag is het vandaag? Zondag. Shit, de Brug is niet open, " ... "12u: gaat naar de Brug met vrienden." Het moet nu eens gedaan zijn met al die linkse leugens hé

Reactie toevoegen