Een universitair humanitair visum

Wie de afgelopen weken niet onder een steen leefde, heeft waarschijnlijk wel al kennis van de Pano-reportage opgenomen waarin onthuld werd hoe N-VA politicus Melikan Kucam vermoedelijk een handeltje in 'humanitaire' visa had opgezet.  Binnenkort blijkt er ook nog een tweede Pano-reportage te komen: Rik V.'s handeltjes in 'humanitair' slagen. Schamper, dankzij nauwe banden met onze collega's van de linkse leugenpers van de VRT, kreeg alvast een sneakpeak.

In de reportage is te zien hoe de verdacht, alias Rik V., in de Therminal te Gent 10/20’s probeert te verkopen aan studenten. Volgens getuigen zou de kostprijs tussen de 4000 en de 10.000 euro gelegen hebben, omdat ze volgens de rector “de ultieme oplossing is om studenten weg te halen uit uitzichtloze situaties, wanneer de toestand gewoon te drastisch is. Een 10/20 is eigenlijk het humanitaire visum van de universiteit”. Dat dit eigenlijk misbruik maken is van de wanhoop van de meest kwetsbare studenten, leek de rector niet te deren. De verkoopcijfers vielen gelukkig tegen, beweert een studente criminologie: “Hij aanvaardde enkel betalingen met de e-purse”.

Een 10/20 is eigenlijk het humanitaire visum van de universiteit

Toen we Theo Francken, die de reportage ook te zien had gekregen omdat hij medeslachtoffer werd van een soortgelijke reportage, om zijn mening polsten, reageerde hij scherp: “Wat een sterk staaltje van linkse hypocrisie! Ik bedoel maar: dit zet het allemaal wat in perspectief, want wat zijn een paar niet-christelijke doden meer of minder, in de Middellandse Zee of één of andere zandbak, tegenover herexamens?”

Toen we de alom geliefde ex-staatssecretaris om zijn mening vroegen, kregen we die van Dries Van Langenhove er gratis bij, de opinies waren blijkbaar in koppelverkoop in Vlaams-Brabant. Hij zag nu eindelijk de kans de bal eens terug te slaan: “Wat we zien in deze reportage, zijn manifeste waarheden! Opnieuw toont de sos zijn ware gelaat: dat van een profiteur die onze sterke Vlaamse tradities, zoals opgeven en dan maar in augustus werken, wil kapotmaken. Plat cultuurmarxisme! Ik overweeg serieus om een ‘Mars voor het Recht op Buizen’ te organiseren en ben er zeker van dat een grote meerderheid van de studenten mij hierin steunt.”

De universiteit heeft Rik V. voorlopig geschorst en is op zoek naar een vervangrector, tot de zaak is opgeklaard. Momenteel gaat het gerucht de ronde dat Rik Torfs overwogen wordt. Een anonieme professor verklaart: “Als we hem een smartphone en wat beelden van betogende jongeren geven, zal hij misschien wat zotte tweets de wereld insturen, maar we zijn tenminste zeker dat het deze keer wel bij veel zeggen en weinig doen zal blijven.”

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen