Cultuuragenda

HOMELESS MOVIES/ IN DE STAD

Expo – U heeft zich misschien al afgevraagd wat die zonderlinge kartonnen dozen sinds 15 oktober staan te doen in de stad? Het zijn niets minder dan de filmcabines van HOMELESS MOVIES. Zes kortfilms van zes jonge creatieve filmtalenten worden op, u raadt het nooit, zes verschillende locaties getoond in Gent. Op aanvraag van het Huis van Alijn construeerden de kunstenaars een kortfilm uit de collectie van home movies uit het museum. Sluit jezelf voor een aantal minuten af van de chaos in de stad en geniet van al dat (gratis!) beeldmateriaal. Een ode aan de home movies op hoogst originele wijze. Nog tot 1/12 in de stad en tot 15/01/’17 in de binnentuin van het Huis van Alijn.

DUBBELBLOED

4 november, bij De Vieze Gasten 20u30

Podium - Welbekende deejay en producer Merdan Taplak is erin geslaagd om zowel zijn grote passie voor muziek als zijn culturele achtergronden te laten samensmelten in een muzikale vertelling.  Een Belgische moeder, een Turkse vader, de fascinatie sinds jongs af aan voor Turkije en de Turkse muziektraditie, het is allemaal terug te vinden in de muziek- en verteltheatervoorstelling van het Antwerpse muziektalent. En dat alles onder begeleiding van live muziek. Bovendien vindt de voorstelling plaats in één van de gezelligste multiculturele buurten in het Gentse: de Brugse Poort. Een meer passende locatie voor deze voorstelling bestaat er gewoonweg niet.

Night of the Horror

31 oktober 20u30,  Kaskcinema

Film - Geen zin in enkele naargeestige trick-or-treatfanaten aan je deur op Halloween? Kaskcinema biedt het perfecte alternatief aan, namelijk driemaal pure horror in de cinemazaal. Naast de klassieker ‘The Exorcist’ staan nog twee andere bloederige filmpareltjes op het programma. Enerzijds de Zuid-Koreaanse ‘Train to Busan’ waarin zombies de bovenhand nemen in een trein en anderzijds de Amerikaanse ‘We Are Still Here’ vol ronddartelende geesten in een huis gesitueerd middenin een verlaten dorp. Het kost u slechts 7 euro om een levenslang trauma op te lopen en dat is waarlijk een buitenkansje. What an excellent day for an exorcism.

Gent Bougement

4, 5, 6 november Campo Nieuwpoort, Campo Victoria en Vooruit

Festival - Vier november gaat de derde editie van Gent Bougement van start. Een festival dat tracht zoveel mogelijk Gents danstalent samen te brengen. Hedendaagse dans in combinatie met live muziek, film en architectuur en dat drie dagen lang. Bewonder enkele talenten van het gezelschap Les ballets C de la B of kom naar de avondvoorstellingen waar je onder andere Arend Pinoy aan het werk kan zien. Zin om zelf je, tot nu toe nog, verborgen danstalent te demonstreren? Neem deel aan een van de verschillende dansworkshops. Vergeet je zeker niet in te schrijven op www.gentbougement.be

 

0
Gemiddeld: 1 (1 stem)

Reactie toevoegen