"Heads will roll!"

Vlijmscherpe commentaar op dé guillotine

De loge. Seksueel misbruik. Rectorverkiezingen. Doodstraf. Turken. Een muziekleraar. Je denkt dat deze zaken niets met elkaar gemeen hebben? Think again, sheeple.

 

Wist je dat er een guillotine staat op het Sint-Pietersplein? Pam De Aepe, hóófd van onze universiteit, alleszins niet. Of dat moeten we toch geloven. “Ochnee, zowaar, hoe is het mogelijk?” vertelt de rector aan Schamper. “Ik vrees van wel, Pam”, bekent Pieter Jurgens, hóófd van de vakgroep S.O.G. (Seksueel Overschrijdend Gedrag) aan de UGent.

Hoe de guillotine zijn weg heeft gebaand naar het centrum van Gent is nog steeds een mysterie. Maar dit is zeker: de UGent speelt een vuil spelletje. Machtsmisbruik? Waarschijnlijk! We gingen op onderzoek en legden contact met de makers van de guillotine in kwestie. “Hou je hóófd koel. Het is de nieuwste van onze collectie”, vertelt de sympathieke maker ons. “Een tientje minder en je krijgt zo een gammel geval, waarin het blad nooit in een keer de nek kan doorboren.” Maar bon, we zijn aan het afwijken. Terug naar de hoofdzaak.

"Hou je hóófd koel"

Nu gaan we verder met de kern van de zaak. Waar waren we gebleven? Oh ja. Bij het machtsmisbruik aan de UGent! Gaat het niet eerder om de guillotine die verschenen is op het Sint-Pietersplein? Exact, en laat dat plein nu net verdacht gelijk klinken met de naam Pieter Jurgens, hóófd van de vakgroep S.O.G. (Seksueel Overschrijdend Gedrag) aan de UGent. Toeval? Ik dacht van niet!

Dit is de echte guillotine

Enfin, wat is het doel van dit vroegmoderne instrument? We vroegen het aan een expert in instrumenten: professor Maarten Maximiliaans, professor musicologie en vriendje van een vriendje van de loge. “Wie zijn hóófd liever niet onder de guillotine wil zien verdwijnen, weet op wie te stemmen”, klonk het in de les van professor Maarten Maximiliaans, professor en vriendje van een vriendje van de loge. Dat lijkt duidelijk.

Pam De Aepe betreurt het drama, en heeft een dossier opgesteld. “Aangezien er geen klachten zijn binnengekomen van slachtoffers, heb ik zelf maar een dossier opgesteld. Ah ja, want die zijn dood he.” Toch twijfelt de rector er niet over om naast een persoonlijk dossier ook een externe commissie verantwoordelijk te stellen. “Hoewel ik geen verantwoordelijkheid draag voor dit schandaal, zal ik de zaak heel ernstig nemen. Heads will roll!”

"Er zijn geen klachten binnengekomen van slachtoffers. Ah ja, want die zijn dood he"

Een ding is zeker: Pieter Jurgens is geen gewone hoogleraar. Daarom ook dat UGent hem zal degraderen naar gewoon hoogleraar. Allez, nee, ik bedoel: gewoon, hoogleraar. Ge begrijpt wat ik bedoel eh? Dat hij simpelweg gewoon een hoogleraar zal zijn. Verdomme, ik kan mijn punt niet kwijt. 

 

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen