Het lijstje met schijnbaar willekeurige onderwerpen die toch een rode draad hebben

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!  Maar met z’n drieën is het vroeg of laat altijd ambras. Hieronder enkele noemenswaardige driehoeksverhoudingen in de cinema uitgelicht.

Te beginnen bij dé klassieker ‘Casablanca’ van Michael Curtiz. Rick (Humphrey Bogart) en Ilsa (Ingrid Bergman) beleefden ooit een liefdesvol avontuur in Parijs waarna de wegen van de twee oude geliefdes opnieuw kruisen, hetzij nu met Ilsa's man ... Hoewel haar hartje nog altijd sneller slaat voor Rick wint rationaliteit het van de liefde. Kiezen is verliezen maar we’ll always have Paris. Einde love triangle, snif. 

De titel van de Mexicaanse roadmovie ‘Y tú mama también’ vrij vertaald in 'en ook je moeder' spreekt al voor zich. Een vrouw tegen de dertig en twee bronstige jongemannen, tevens beste kameraden, ondernemen samen een roadtrip door Mexico met alle amoureuze perikelen van dien. Mucho sol, amor maar bovenal mucho sexo. Olé!

 

 

Een depressieve Joaquin Phoenix is van twee walletjes aan het eten in ‘Two Lovers’. De film van James Gray is een grote middelvinger naar de geïdealiseerde liefdesrelaties in de romantische Hollywood cinema. Maar ook al hunkeren velen naar een Helena, op ’t einde kiest men altijd voor Penelope, de veilige thuishaven (ik verklap niets).

Je pense comme toi qu'en amour, le couple n'est pas l’idéal. ‘Jules et Jim’ is een Nouvelle Vague-klassieker van François Truffaut bestaande uit een mix van l’amour, Parijs, een femme fatale en twee hartsvrienden Jules en Jim. Moraal van het verhaal: vertrouw nooit een vriend. 

 

 

Dit lijstje afsluiten doen we in stijl met Bertolucci’s ‘The Dreamers’ waarin een tweeling met een incestueuze relatie opduikt. Broer en zus strikken een naïeve buitenlandse student om bij hen in te trekken en vervolgens knusse slaappartijtjes te houden. Want geef toe, met drie is het toch altijd gezelliger, nietwaar?

 

0
Gemiddeld: 1 (1 stem)

Reactie toevoegen